1. Hjem
  2. Tur & Kart
  3. TellTur

Nå har vi startet med TellTur i hele regionen

 telltur-info2.jpg TellTur123.JPG

Via appen "Norgeskart friluftsliv" finner du "TellTurer" og der kan du også registrere turene dine. TellTur- abonnement er gratis i appen hele 2021! 

TellTur er friluftsrådenes landsomfattende elektroniske system for turregistrering. 

1. Registrer deg her første gang. 

2. Last ned appen 'Norgeskart friluftsliv' (Appstore/Google play) 

3. Logg inn i appen (Trykk på 'Gå til TellTur innlogging'). Du vil nå få mulighet til å logge inn mot TellTur med din registrerte bruker. 

Vær oppmerksom på at det ikke er fysiske koder eller merker på stedene. Når du er innenfor 50 m av målet vil du kunne 'sjekke inn' på turmålet gjennom appen (husk å skru på posisjon/GPS på mobilen din). Appen brukes også for å navigere fram til turmålet. Turene er gradert enkel (grønn), middels (blå) og krevende (rød) - Merkehåndboken s.51. Du velger selv om du vil gå samme tur mange ganger, eller gå ulike turer for å få poeng. 

Turmålene er åpne for registrering t.o.m. 31.12.21. 

Både nettsiden telltur.no og appen 'Norgeskart friluftsliv' kan brukes for å utforske turmuligheter i regionen. Du trenger ikke registrere deg eller turer! Zoom inn på kartet og trykk på de ulike turene for å få mer informasjon. Appen har gode kart over Norge og er rik på funksjoner med blant annet sporloggfunksjon og mulighet for å få opp høyde og stedsnavn hvor som helst i kartet.  

Om TellTur / Hjelp

 

TellTur på sosiale medier 

FB siden 'TellTur Midt-Agder Friluftsråd'

Se introfilmen om TellTur her!

  Sjekk TellTur.JPG

 

Historien om TellTur 

Friluftsrådenes Landsforbund (FL) lanserte TellTur i 2014. Friluftsrådet for Lindesnesregionen (FliR) startet med TellTur i 2014. I gamle FLiR var det rundt 100 turer publisert. Lindesnes og Åseral kommuner ble eierkommuner i Midt-Agder Friluftsråd (MAF) fra 01.01.2021. MAF valgte å videreføre alle TellTur turmål i disse kommunene. Før påsken i 2021 lanserte MAF nyheten om at TellTur skal være en regional satsning i alle våre elleve eierkommuner (Kristiansand, Lindesnes, Lillesand, Vennesla, Iveland, Birkenes, Evje & Hornnes, Åseral, Bygland, Valle og Bykle).

Per dags dato er det publisert over 200 turmål i regionen. Husk og oppdater appen jevnlig for å få med ev. nye turmål som er lagt inn. Dette gjøres ved å trykke på halvsirkelen med pil oppe i høyre hjørne på telefonen når du er i turmålvinduet i appen.

 

Konkurranser 

I første rekke er TellTur en konkurranse hvor du konkurrere med deg selv, men også med andre turgåere om å nå flere mål i ditt nærmiljø/region. De som har 200 poeng ved årsslutt er med i trekningen av flotte premier. Siste dag i hver måned (fra mai) trekker vi en heldig vinner fra de som har registrert turer. 

Pr. dags dato har Lindesnes og Åseral kommune temakonkurranser. For å delta i temakonkurransen må du gå til utvalgte turer i kommunen. Ved å gjøre dette, blir du med på trekning av en premie. Vi trekker premier blant dem som har gått 10 turer innen 30. nov. OBS: Man må melde seg på Ti-tur konkurransen FØR man begynner å gå turene.    

Vi legger ut informasjon om TellTur og annonserer vinnere på Midt-Agder Friluftsråd Facebook

Vinnere:

Mai måned - Solblomsten  

Juni måned - KingOfDucks

Juli måned - MarcinK

August måned - David S 

September - Sarah fredriksen

November - MarianneA 🐕

 

Tips til TellTur? 

Har du tips til et turmål som burde bli TellTur? Send oss en mail post@midt-agderfriluft.no 

Vi trenger følgende informasjon for å publisere en TellTur: En forklarende tekst, fint bilde, kartfestet rute fra egnet parkeringsplass, gradering av turen og antall km turen er.