1. Hjem
  2. Tur & Kart
  3. TellTur

 

 telltur-info2.jpg TellTur123.JPG

Via appen "Norgeskart friluftsliv" finner du "TellTur" og der kan du registrere turene dine.  

TellTur er friluftsrådenes landsomfattende elektroniske system for turregistrering. 

1. Registrer deg her første gang. 

2. Last ned gratisappen 'Norgeskart friluftsliv' 

3. Logg inn i appen (Trykk på 'Gå til TellTur innlogging'). Du vil nå få mulighet til å logge inn mot TellTur med din registrerte bruker. 

Vær oppmerksom på at det ikke er fysiske koder eller merker på stedene. Når du er innenfor 50 m av målet vil du kunne 'sjekke inn' på turmålet gjennom appen (husk å skru på posisjon/GPS på mobilen din). Appen brukes også for å navigere fram til turmålet. Turene er gradert enkel (grønn), middels (blå) og krevende (rød) - Merkehåndboken s.51. Du velger selv om du vil gå samme tur mange ganger, eller gå ulike turer for å få poeng. 

Både nettsiden telltur.no og appen 'Norgeskart friluftsliv' kan brukes for å utforske turmuligheter i regionen. Du trenger ikke registrere deg eller turer! Zoom inn på kartet og trykk på de ulike turene for å få mer informasjon. Appen har gode kart over Norge og er rik på funksjoner med blant annet sporloggfunksjon og mulighet for å få opp høyde og stedsnavn hvor som helst i kartet. 

Per dags dato er det publisert over 480 turmål i regionen. Husk og oppdater appen jevnlig for å få med ev. nye turmål som er lagt inn. Dette gjøres ved å trykke på halvsirkelen med pil oppe i høyre hjørne på telefonen når du er i turmålvinduet i appen.

Om TellTur / Hjelp

 

TellTur på sosiale medier 

FB siden 'TellTur Midt-Agder Friluftsråd'

FB siden 'Telltur' for hele landet

Se introfilmen om TellTur her!

  Sjekk TellTur.JPG

  

Konkurranser 

I første rekke er TellTur en konkurranse hvor du konkurrere med deg selv, men også med andre turgåere om å nå flere mål i ditt nærmiljø/region. De som har 200 poeng ved årsslutt er med i trekningen av flotte premier.

Siste dag i hver måned trekker vi en tilfeldig vinner som har sjekket inn på minst en tur. 

Fra 01.03 til 31.10 kan du også delta i lokale konkurranser i våre eierkommuner. For å delta i en/flere temakonkurranser klikk her. Velg den konkurransen du vil delta på og meld deg på. Informasjon om premiering er beskrevet i teksten under hver lokale konkurranse. OBS: Man må melde seg på konkurransen FØR man begynner å gå turene.      

Vi legger ut informasjon om TellTur og annonserer vinnere på Midt-Agder Friluftsråd Facebook

Tilfeldige vinnere 2022: Glenn Valvik (januar), Terje Sannarnes (februar), SiwwiS (mars), Kjerringa med mannen på slep :) (april), Asfaltmannen (mai), Anne👩‍🚒Isi 🐕🐾 (juni), Espen&Frøya (juli), OddbjørgS 😄(august), Kåre På Tur (september), Vimsan (oktober) 

 

Tips til TellTur? 

Har du tips til et turmål som burde bli TellTur? Send oss en mail post@midt-agderfriluft.no 

Vi trenger følgende informasjon for å publisere en TellTur: En forklarende tekst, fint bilde, kartfestet rute fra egnet parkeringsplass, gradering av turen og antall km turen er.