1. Hjem
  2. Våre områder
  3. Sandripheia Fritidspark

Sandripheia akkurat nå

 

 

 

 

 

Sandripheia fotoarkiv webkamera

 

Sandripheia Fritidspark

 

Sandripheia Fritidspark ligger i Vennesla kommune og er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand, Vennesla, Søgne og Songdalen kommuner. Fritidsparken tilrettelegger for aktivitet, friluftsliv og idrett for allmennheten året rundt og anlegget er tilgjenglig for alle. I Fritidsparken i Sandrip finner du:

  • To lysløyper
  • Hoppbakker
  • Skilek-område
  • Helg-åpen varmestue med salg av bl a. vafler, kaffe og brus 
  • Gode friluftsopplevelser

 

Skiløyper

Det er to lysløyper. Den lengste på 3,5 km går gjennom et variert terreng og den korte på 1,1 km er tilpasset alle. Den korte lysløypen er er asfaltert og trenger lite snø før den kan brukes. Asfaltløypen kan brukes hele året, med ski om vinteren og rulleski og rullestol resten av året. Løypen har en flat profil og er godt egnet for barn, og ellers for de med spesielle behov.

 

Løypekjøring

Løypene på Sandrip holder en god standard med både klassiske spor og skøytetrasé. Løypene blir høyt prioritert og kjøres ofte av Vennesla kommune. Løypemaskinen kan preparere alle hoppbakker, alpin/skilek-område og skiløyper.

 

Sandripstua

Gjennom vintersesongen er Sandripstua åpen hver lørdag og søndag når det er oppkjørte skiløyper (se Føremelding). Sandripstua inneholder varmestue og garderober, med dusj og toaletter, og er et fint sted å ta seg et pust i bakken, varme seg eller kjøpe seg noe varmt å drikke og en vaffel. Stua er universelt tilrettelagt. Idrettsklubbene som bruker Fritidsparken deler på å holde kaféen åpen. Sandripstua leies også ut til frivillige lag, foreninger, bedrifter og privatpersoner. Ta gjerne kontakt på E-post eller tlf 95 85 11 11 for spørsmål angående lån og leie av Sandripstua.

 

Bruk av området

Skiklubbene i området bruker løypene mye gjennom uken. I helgene er det godt med besøk av småbarnsfamilier og turfolk. På de beste helgedagene er det fullt på parkeringsplassen og det yrer av mennesker i alle aldre i løyper og akebakker. Vi har mange gode efaringer og får likeså mange tilbakemeldinger på at Sandripheia Fritidspark som utgangspunkt for gode friluftsopplevelser og aktiviteter for alle.