1. Hjem
  2. Våre områder
  3. Sandripheia Fritidspark

Sandripheia akkurat nå

 

Sandripheia fotoarkiv webkamera

Sandripheia fritidspark

Sandripheia fritidspark ligger i Vennesla kommune og er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand og Vennesla kommuner. Fritidsparken tilrettelegger for aktivitet, friluftsliv og idrett for allmennheten året rundt og anlegget er tilgjenglig for alle. I fritidsparken i Sandrip finner du:

  • Flere lysløypealternativer på asfalt for bruk hele året
  • Skistadionanlegg og nytt moderne skiskytteranlegg med 30 skiver.
  • Hoppbakker K60, K40, K20 og K5
  • Skilek-område og akebakke
  • Sandripstua, garderober og varmestue med salg av bl a. vafler, saft og kaffe. Åpen lørdag og søndag i skisesongen
  • Stadionstua, varmestue med sekreteriat for gjennomføring av trening og konkurranser på skistadion
  • Gode friluftsopplevelser

 

Skiløyper

Det er flere lysløypealternativer med tilsammen ca. 6 km løypetraseer. Flere av løypetraseene er asfaltert og er tilpasset bruk for alle. Asfaltløypene kan brukes hele året, med ski om vinteren og rulleski og rullestol resten av året. Flere av løypene har en flat profil og er godt egnet for barn, og ellers for de med spesielle behov.

 

Løypekjøring

Løypene på Sandrip holder en god standard med både klassiske spor og skøytetrasé. Løypene blir høyt prioritert og kjøres ofte av Vennesla kommune. Løypemaskinen kan preparere alle hoppbakker, alpin/skilek-område og skiløyper.

 

Sandripstua

Det er åpen kafe i Sandripstua hver lørdag og søndag i januar, februar og mars når det er oppkjørte skiløyper på Sandrip. Sandripstua inneholder varmestue og garderober, med dusj og toaletter, og er et fint sted å ta seg et pust i bakken, varme seg eller kjøpe seg noe varmt å drikke og noe å bite i. Stua er universelt tilrettelagt. Idrettsklubbene som bruker fritidsparken deler på å holde kaféen åpen. Sandripstua lånes ut til lag og foreninger som gjennomfører aktiviteter i tråd med formålet til Sandripheia friluftspark. Ta gjerne kontakt på E-post eller tlf 95 85 11 11 for spørsmål angående lån av Sandripstua.

 

Bruk av området

Skiklubbene i regionen bruker løypene mye gjennom uken. I helgene er området godt besøkt av småbarnsfamilier og turfolk. På de beste helgedagene er det fullt på parkeringsplassene, og det yrer av mennesker i alle aldere i løyper og bakker. Vi får mange tilbakemeldinger om at Sandripheia fritidspark er et godt utgangspunkt for aktiviteter og gode friluftsopplevelser for alle!