1. Hjem
  2. Naturskole
  3. Våre leirsteder
  4. Gåseflå naturskole

Gåseflå naturskole kanoer.JPG

Gåseflå naturskole

Gåseflå naturskoleleir ligger ved Gåseflåfjorden rett sør for Kilefjorden i Vennesla. Gapahukene ligger ved stoppestedet for den første Setedalsbanetraséen og adkomsten har et kulturhistorisk sus over seg da den er gjennom en av de gamle togtunnelene. Leiren ligger langs Nasjonal Sykkelrute nr. 3 og er ideel for å kombinere sykkeltur med overnatting.

Norgeskart.no - Gåseflå naturskole

Reservere leirsted: http://reservasjon.midt-agderfriluft.no

 

Leirfasiliteter

  • Tre gapahuker - med overnattingsplass til opptil 30 personer og utedo
  • Ti kanoer - med tilhørende padlevester og årer
  • Ildsted
  • Spiseplass - med benker og bord
  • Utstyrsbod - med leirutstyr og kanoutstyr
  • Badeplass til morgen- eller kveldsbad like ved leiren - omtrent midt i leiren, faktisk

 

Rallarrunden

Rallarrunden er en merket løype på 2,2 km med ulike hindre. Den er laget for unge på sykkel, men kan også benyttes til fots. Den er utmerket for å øve på utholdenhet, mot og samarbeid og for mange er det en god nok prestasjon å ha gjennomført løypen. Mer informasjon finner du på informasjon Rallarrunden.PDF.

 

Vannaktiviteter

På naturskolen er det kanoer med tilhørende padlevester og årer som kan brukes av naturskoledeltakere. Otra siger sakte forbi og øyen Øyna er et steinkast nord for leiren og gir flotte muligheter for dagsturer. Er du heldig kan du se bever, elg og andre dyr ved og på vannet. Der Gåseflåfjorden ender er det er stryk som ved moderate vannmengder danner et fint øvelsested i trygge omgivelser. Tips til undervisningsopplegg for ferdsel på vann finner du på Natursekken.no - Ferdsel på vann.

 

 

DSC_0012_6 (2600x1463).jpg