1. Hjem
  2. Naturskole
  3. Våre leirsteder
  4. Donevann naturskole

P4181887 (2560x1920).jpg

Donevann naturskole

Innerst i Donevann ligger vår naturskoleleir. Naturskolen i Donevann er en del av Friluftsparken i Søgne som er et stort, sammenhengende område med mange muligheter for aktivitet og læring. Her er du omringet av løvskog, vandrevennlige heier og et passe stort ferskvann med mulighet for trivsel, aktivitet, ro og læring. Leiren ligger i krysningspunktet for flere stier og er godt utgangspunkt for stiturer. I tillegg kan Donevann by på dramatiske og spennende fortellinger og sagn fra lokalområdet om blant annet Skomagekniben, Korset i steinen og Paulines heller (se mer lenger ned på siden).

Norgeskart.no - Donevann naturskole

Reservere leirsted: http://reservasjon.midt-agderfriluft.no

 

Leirfasiliteter

  • Tre gapahuker - med overnattingsplass til opptil 30 personer og utedo
  • Ti kanoer og tre robåter - med tilhørende padlevester og årer
  • Utstyrsbod med leir og undervisningsutstyr for praktiske og spennende læringsaktiviteter ved vannet og i skogen.
  • Ildsted og fastmontert grill som fungerer et naturlig samlingspunkt.

 

Vannaktiviteter

På naturskolen i Donevann ligger kanoer og robåter med tilhørende padlevester og årer som kan brukes av naturskoledeltakere. Vannet er velegnet til grunnopplæring og stort nok til kortere og trygge padleturer. Samtidig kommer en tettere på naturen, spesielt dyre- og fuglelivet på vannet. Det er også en kort sti fra leirstedet til et eget badeberg like ved.

Tips til undervisningsopplegg for ferdsel på vann finner du på Natursekken.no - Ferdsel på vann.

 

Kanoorientering

I Donevann har vi utviklet og laget læringsaktiviteten kanoorientering som kombinerer både kanoteknikk, samarbeid, kognitive evner og orienteringsferdigheter. Se  Kart og instruksjon.PDF for å ta i bruk opplegget.

Last ned ferdige Oppgavesett.PDF

Last ned  Fasit.PDF til oppgavesettene

 

Lenkegjeng

I Donevann har vi utviklet og laget ei hinderløype hvor deltakerne skal løse oppgavene samtidig som de er lenket sammen i ei gruppe. Høres dette spennende ut? Finn ut mer på Informasjon om Lenkegjeng i Donevann.PDF.

 

Lokalhistorie

Det er mange fargerike og spennende lokale fortellinger og sagn fra lokalområdet rundt Donevann. Skomagerkniben er fått sitt navn etter en dramatisk hendelse på kanten av klippen, Korset i steinen har en like dramatisk bakgrunn og er siste etterlevning etter hjuringene (gjetergutter) og til slutt har vi den gamle husmannskonen Pauline som bodde under en steinheller. Disse fortellingene, og flere, er samlet i et hefte og er supre å ha som høytlesning rundt bålet eller som fortellinger i løpet av en tur i området. Heftet finner du her: Kultursti og lokal historie ved Donevann.PDF

 

IMG_0244 (2) (2600x1950).jpg

 Tangen Videregåendeskoles medie og kommunikasjonsklasse har laget en spennende film!